Proses Pembangunan Alat tulis

- Dec 25, 2018-

Kelahiran sebuah industri dihasilkan dengan kemunculan keuntungan besar, yang sebahagian besarnya perlu melalui tahap awal, tahap kompetitif, tahap matang. Apabila persaingan pasaran matang, iaitu, keuntungan industri dan keuntungan industri lain adalah setanding dan stabil, industri matang.

Ini adalah undang-undang pembangunan industri, tetapi juga jalan pertumbuhan industri alat tulis. Masa pembentukan industri alat tulis mungkin pada akhir 1980-an dan awal 90, adalah ekonomi yang dirancang untuk transformasi ekonomi pasaran, dari bahagian kedai Jabatan. Industri alat tulis di mata usahawan China seolah-olah tidak biasa, tetapi industri alat tulis telah menjadi industri ringan China yang industri terpantas dan paling sempurna.

Bekalan alat tulis dan bekalan pejabat pasaran China lebih daripada 100 bilion yuan. Pembangunan alat tulis di peringkat awal, pengilang domestik kurang, produk bergantung pada import, dan permintaan semakin meningkat. Dengan perkembangan ekonomi negara, industri alat tulis dari penggunaan yang mudah pada masa lalu ke dalam penggunaan semasa, perusahaan, individu mengenai permintaan untuk barangan budaya menjadi semakin matang. Menurut akhbar domestik melaporkan bahawa kapasiti pasaran alat tulis China telah melebihi RMB 100 bilion yuan, kadar pembangunan telah mencapai dua digit. Dengan perkembangan ekonomi domestik, peningkatan daya beli kumpulan akan mempercepat pembangunan industri ini. Jika pembangunan industri alat tulis dibahagikan kepada peringkat utama, peringkat persaingan, peringkat matang, industri alat tulis telah memasuki peringkat kompetitif, mod persaingan juga dari persaingan tunggal untuk perkhidmatan, pengurusan, persekitaran membeli-belah dan persaingan pelbagai arah lain. Dalam menghadapi pelbagai alat tulis, pengguna boleh memilih lebih banyak lagi, kemasukan pesaing asing, tekanan persaingan pasaran keseluruhan terus menguatkan, persaingan masa depan akan menjadi lebih kejam.