Prinsip struktur Ballpoint Pen

- Dec 25, 2018-

Prinsip penulisan ballpoint pen adalah terutamanya untuk menggunakan manik bola dalam kenalan bertulis dan terus dengan kertas untuk menghasilkan geseran, supaya manik dalam bola tempat duduk bergolek, dengan teras pen dakwat atau dakwat, untuk mencapai tujuan penulisan. Ballpoint pen adalah pen ditulis dengan dakwat dengan pigmen yang berbeza.

Nib ini adalah bola keluli kecil, bola keluli kecil dibenamkan dalam mangkuk tembaga silinder kecil, selepas sambungan dengan dakwat paip plastik, dakwat dengan bergilir-gilir bola keluli daripada empat minggu ke bawah. Pigmen dakwat ballpoint pen adalah pewarna. Warna dakwat terutamanya mempunyai biru, merah, hitam tiga macam, terutamanya dengan dakwat biru gunakan. Dahulu, komponen pigmen dalam dakwat biru adalah berasaskan saline biru dan berasaskan garam Qinglian, dan pelarut telah dicetuskan minyak kastor dan minyak kastor asid. Kerana garam asas yang dibekalkan tidak tahan kepada cahaya (kilauan itu adalah hanya gred 1-2), tidak tahan, tidak asid dan alkali rintangan, jadi ketahanan miskin, telah telah dihapuskan.

Pen ballpoint biru "424" dan pen ballpoint hitam "322" yang dijual di pasaran mempunyai ketahanan yang lebih baik ditulis dengan tulisan tangan. Laporan toksik Ballpoint Pen wangian biasa, kurang bermutu tulis aromatik mengandungi meruap sebatian organik beracun, Terdapat beberapa kerosakan kepada badan manusia; Walau bagaimanapun, kejadian telah mendengar daripada keracunan akibat penggunaan biasa pen ballpoint berminyak dengan sebatian organik yang tidak menentu.