Logo Pen dan pensil

- Dec 25, 2018-

Pensil tanda kekerasan plumbum, digunakan "H" untuk menandakan pensel keras, "B" bermaksud pensel yang lembut, "HB" bermakna pensil sederhana lembut dan keras, "F" menunjukkan kekerasan antara pensel HB dan H.

Menguruskan mod (daripada lembut kepada keras) 9B, 8B, 7 B, 6B, 5 B, 4B, 3B, 2B, B, HB, F, H, 2H, 3H, 4H, 5H, 6H, 7H, 8H, 9H, 10H dan lain-lain gred kekerasan. Lebih besar nombor di hadapan H, semakin sukar ia adalah untuk menerajui dan ringan dalam warna. Lebih besar nombor di hadapan B, menunjukkan bahawa lebih lembut yang memimpin, yang gelap warna. Pengelasan pensil tiang dibahagikan mengikut jumlah grafit yang refill. Antaranya, pensil kelas H, teras kekerasan adalah agak tinggi, sesuai untuk antara muka objek yang agak keras atau jelas, seperti garisan binaan bangunan berasakan kayu, bidang lukisan, dll.; Kekerasan Refill pensel HB adalah sederhana, sesuai untuk penulisan umum, atau kegunaan kontur; Kelas B pensel, refill tersebut adalah agak lembut, sesuai untuk lukisan, juga boleh digunakan untuk mengisi beberapa kad dikenali Mesin. Sebagai contoh, kita sering menggunakan pensel 2B untuk mengisi Kad jawapan.

Di samping itu, ia adalah biasa untuk warna tiang pensel, juga dikenali sebagai warna pensel, terutamanya digunakan untuk melukis.