Akal penggunaan Ballpoint Pen

- Dec 25, 2018-

1, mata pena adalah lebih tahan lasak daripada Agung pena, tetapi jika penggunaan tidak wajar menyimpan, sering boleh tidak menulis kata-kata, yang kebanyakannya disebabkan dakwat kering ikatan dalam bola keluli sekitar menghalang aliran keluar dakwat.

Dakwat adalah sejenis minyak likat, diperbuat daripada benih flaks, sintesis minyak pine (utama mengandungi terpene alkohol), minyak mineral (penyulingan petroleum dan lain-lain mineral yang diperolehi oleh minyak), gam keras yang ditambah kepada wasap minyak dan sebagainya.

2, dalam penggunaan ballpoint pen, jangan tulis tentang minyak, kertas lilin, minyak sebaliknya, lilin tertanam di tepi mangkuk tembaga di dalam dakwat dan tidak boleh menulis kata-kata, tetapi juga untuk mengelakkan kesan pen, pendedahan, apabila tidak digunakan untuk menubuhkan topi baik pen , untuk mengelakkan buruk pen, pen varian dan isi semula minyak kebocoran dan pencemaran objek. Dalam kes sejuk atau lama tidak digunakan.

Apabila mata pena tidak keluar dari minyak, anda boleh meletakkan pen itu ke dalam air suam yang direndam sebentar sebelum menggaru hujung pen atas kertas, anda boleh menulis perkataan.

3, Ballpoint pen mempunyai kelemahan yang besar: ia menulis tulisan tangan adalah sangat jelas pada mulanya, tetapi ia tidak boleh berdiri ujian masa, masa yang lama, tulisan tangan perlahan-lahan akan blur sehingga. Ini adalah kerana dakwat ballpoint pen diperbuat daripada pewarna dan minyak kastor. Minyak adalah tidak sama seperti air, ia bukanlah mudah untuk hari yang panjang, Kering, minyak akan perlahan-lahan rendam atas kertas, tulisan tangan akan menjadi kabur. Oleh yang demikian, ballpoint pen hanya boleh digunakan sebagai pen bertulis biasa. Jika anda mahu untuk menyelamatkan tulisan tangan untuk masa yang lama, anda perlu menggunakan pen.