Sejarah perkembangan getah

- Dec 25, 2018-

1770, saintis British Joseph Pliestley berkata: "Saya melihat bahan yang sangat sesuai untuk menyapu keluar tulisan pensil."

"Pada masa itu, seluruh Eropah menggunakan bijirin getah dipotong dadu kecil untuk memadam tulisan tangan, bahan yang dikenali sebagai pemadam untuk. Jurutera British yang lain, Edwardnaime, dianggapkan telah mencipta pemadam, juga selama bertahun-tahun 1770. Sebelum itu, orang menggunakan SPAN untuk Lap tulisan mereka.

Naime berkata beliau apabila secara tidak sengaja mengambil sekeping getah padam tulisan tangan, mendapati bahawa ia bekerja dengan baik, jadi mula menghasilkan dan menjual getah padam. Pemadam yang diambil awal adalah tidak mudah kerana kejatuhan nilai getah belum diproses adalah terdedah kepada kerosakan.

Sehingga 1839, pencipta Charlesgoodyear mendapati bahawa vulcanization boleh meningkatkan mutu getah, getah padam menjadi boleh dipercayai. 1858 seorang lelaki dari Philadelphia di Amerika Syarikat Paten pemadam yang diambil oleh Benaman di ekor pensil, tetapi kemudian pensil, yang ditemani oleh pemadam untuk, adalah dipatenkan kerana ia diadili untuk menjadi "hanya melakukan dua perkara yang sedia ada bersama-sama dan bukannya pr baru oduct."